Рецепта за Постна Яхния с Нахут и Зеленчуци

Ноември 10, 2024
Рецепта за постна яхния с нахут и зеленчуци

Рецепта за Постна Яхния с Нахут и Зеленчуци

Перфектна за есенно-зимните пости, тази ароматна яхния с нахут и зеленчуци ще ви затопли и засити! Богата на фибри и протеини, тя е идеален избор за вкусно и здравословно хранене! 

Необходими продукти:

1 консерва сварен нахут (около 400 г)

1 глава лук, нарязан на ситно

2 моркова, нарязани на кръгчета

1 червена чушка, нарязана на кубчета

2 картофа, обелени и нарязани на кубчета

2 скилидки чесън, накълцани

1 консерва домати на кубчета (около 400 г)

500 мл зеленчуков бульон

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. кимион

Сол и черен пипер на вкус

Пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Запържете лука и чесъна – В голяма тенджера загрейте малко олио и задушете лука и чесъна до омекване.  Разгледайте нашите предложения: https://www.domikuhnia.bg/gotv...

Добавете морковите, чушката и картофите – Запържете за още 5 минути, докато зеленчуците омекнат леко.  Нуждаете се от качествени прибори? Разгледайте нашите комплекти за готвене: https://www.domikuhnia.bg/prib...

Добавете подправките и доматите – Поръсете с червения пипер и кимиона, добавете консервата с домати и бъркайте, докато ароматите се смесят.

Добавете нахута и бульона – Прибавете нахута и залейте с бульона. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри около 20-25 минути, докато картофите омекнат. За лесно отцеждане на нахута, вижте нашите цедки и гевгири: https://www.domikuhnia.bg/prib...

Овкусете и сервирайте – Подправете със сол и черен пипер на вкус. Поръсете с пресен магданоз преди сервиране за свежест. Сервирайте със стил: https://www.domikuhnia.bg/serv...


Тази постна яхния е вкусна както топла, така и студена! Насладете се на вкус и уют в чиния – с необходимите аксесоари от „Дом и кухня“ вашето готвене ще бъде по-лесно и по-стилно.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив