Време за приготвяне: 30 минути подготовка, 2 часа готвене Порции: 4
Подготовка на месото: Нарежете 600 г телешко месо на кубчета с помощта на качествен кухненски нож върху стабилна дъска за рязане. За по-добър резултат изберете прясно телешко месо, което е богато на вкус.
Запържване на месото: Загрейте 2 с.л. олио или зехтин в голяма тенджера с капак на средна температура. Добавете месото и запържете, докато получи златиста коричка. Извадете месото с помощта на щипки за готвене, за да запазите сочността му.
Запържване на зеленчуците: В същата тенджера добавете нарязания лук, морковите и чесъна. Гответе около 5 минути, докато лукът стане прозрачен, като разбърквате с дървена лъжица. Зеленчуците придават богат вкус на стюто.
Добавяне на останалите съставки: Върнете запърженото месо в тенджерата. Добавете 1 с.л. доматено пюре и разбъркайте добре с кухненска шпатула. След това налейте 500 мл телешки бульон, добавете картофите, дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус. Покрийте с капак.
Готвене на слаб огън: Намалете температурата и оставете телешкото стю да къкри на слаб огън за около 2 часа или докато месото омекне, а картофите са добре сготвени.
Сервиране: Сервирайте стюто в красива купа за сервиране, като го поръсите със свеж магданоз за допълнителен аромат.
Няма намерени мнения
Напиши отзив© 2023 - 2024 Domikuhnia.bg. Всички права запазени © domikuhnia.bg